4 redenen waarom jouw tuin een overkapping nodig heeft

03-11-2022

Als je van plan bent een nieuwe tuinoverkapping te installeren, is de kans groot dat je je opties afweegt wat betreft het ontwerp dat het beste bij jouw huis en tuin past. Maar wist je dat de installatie van een overkapping in je tuin meer voordelen kan hebben dan je denkt?

De installatie van een overkapping zal niet alleen een aantrekkelijk esthetisch element toevoegen aan uw buitenruimte, maar ook tal van praktische voordelen bieden. Lees verder voor meer informatie over de voordelen van een tuinoverkapping!

Overkapping

Bescherming tegen de elementen

Een tuinoverkapping kan je buitenruimte beschermen tegen regen en wind. Hij kan ook de blootstelling aan de zon verminderen. Je kunt een doek kiezen dat de zonnestralen weerkaatst en in de zomer voor schaduw en in de winter voor warmte zorgt. Ook kun je een dakoverstek toevoegen om jouw terras, patio of zitplek nog beter te beschermen tegen spatwater. Dit is vooral belangrijk in gebieden met veel regen. Een overkapping met een dakoverstek kan water opvangen en zo functionaliteit toevoegen aan jouw buitenruimte.

Creëer een microklimaat

Een tuinoverkapping creëert een microklimaat door de windsnelheden te verminderen en de warmte onder de overkapping vast te houden. Als je planten onder je overkapping wilt laten groeien kan dit een verschil maken in het groeiseizoen, waardoor planten eerder en later in het jaar kunnen gedijen. Zo kun je bijvoorbeeld een schaduwrijker, koeler microklimaat creëren voor planten die minder zon nodig hebben. Daarnaast kan beschutting van de wind en de vastgehouden warmte ook enorm bijdragen aan comfort, bijvoorbeeld als je onder jouw overkapping een luxe zitplek creëert.

Verschillende tuinruimtes

Een overkapping biedt schaduw en privacy en creëert tegelijkertijd verschillende zones voor verschillende activiteiten. Maak bijvoorbeeld een eethoek of leeshoek onder een overkapping, of juist een comfortabele loungeplek. Je kunt een overkapping ook gebruiken om een meer schaduwrijke speelplek voor kinderen te creëren. Dit kan helpen je kinderen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen en insectenbeten. Met een tuinoverkapping creëer je eindeloos veel mogelijkheden en voorzie je jouw buitenruimte van een elegante en geordende uitstraling.

Maak er een architectonisch statement van

Een tuinoverkapping kan ook een architectonisch statement zijn in jouw buitenruimte. Het kan je helpen een grotere buitenruimte te creëren, of een onhandige ruimte onder een laaghangende boom innemen. Een tuinoverkapping kan een stijlvolle aanvulling zijn op jouw terras of achtertuin. Hij kan ook worden aangepast aan jouw ruimte en ontwerpvoorkeuren. Kies een stofkleur, patroon of ontwerp als aanvulling op een bestaand terras, of voeg juist een spannende nieuwe look en feel toe aan je buitenruimte.

Tuinoverkapping kopen

Of je nu jouw buitenruimte wilt beschermen tegen de elementen, een koele en comfortabele zithoek wilt creëren of een architectonisch statement wilt maken, een overkapping kan de perfecte aanvulling zijn. Kies daarom voor een overkapping in de tuin, en geniet van de vele voordelen

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.