Hoe maak je stap voor stap een moestuinbak van composiet?

16-02-2023

Als je graag groenten en kruiden wilt kweken, maar geen ruimte hebt voor een volledige tuin, dan is een moestuinbak de perfecte oplossing. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je zelf een moestuinbak kunt maken van composietmateriaal.

A shed with tools in a garden

Benodigdheden

Voordat we beginnen met de bouw van de moestuinbak, is het belangrijk om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Dit zijn de materialen die je nodig hebt:

  • Composietplanken
  • Schroeven
  • Boormachine
  • Handzaag
  • Waterpas
  • Wurmpie tuinaarde

 

Stappenplan

Stap 1: Afmetingen bepalen

Voordat je begint met de bouw van de moestuinbak, is het belangrijk om de afmetingen te bepalen. Dit is afhankelijk van de beschikbare ruimte en de hoeveelheid groenten en kruiden die je wilt kweken. Een moestuinbak van 120 x 80 cm is een goede maat voor de meeste tuinen.

Stap 2: Composietplanken op maat zagen

Als je de afmetingen van de moestuinbak hebt bepaald, kun je de composietplanken op maat zagen. Gebruik hiervoor een handzaag en zorg ervoor dat de planken recht en gelijk zijn.

Stap 3: Composietplanken monteren

Als de planken op maat zijn gezaagd, kun je beginnen met de montage van de moestuinbak. Plaats de planken in een rechthoekige vorm en schroef ze aan elkaar vast met behulp van schroeven. Zorg ervoor dat de planken waterpas liggen en goed op elkaar aansluiten.

Stap 4: Wurmpie tuinaarde toevoegen

Nu de moestuinbak in elkaar is gezet, kun je deze vullen met Wurmpie tuinaarde. Dit is een biologische en duurzame grond die speciaal is ontwikkeld voor moestuinbakken. Vul de bak tot ongeveer 5 centimeter onder de rand.

Stap 5: Groenten en kruiden planten

Nu de moestuinbak gevuld is met Wurmpie tuinaarde, kun je beginnen met het planten van groenten en kruiden. Kies gewassen die geschikt zijn voor de tijd van het jaar en die goed gedijen in een moestuinbak. Denk bijvoorbeeld aan sla, radijs, spinazie, basilicum en peterselie.

Stap 6: Onderhoud van de moestuinbak

Om ervoor te zorgen dat de groenten en kruiden goed groeien, is het belangrijk om de moestuinbak regelmatig te onderhouden. Geef de planten voldoende water en verwijder regelmatig onkruid en dode bladeren. Zo zorg je ervoor dat je moestuinbak lang mooi blijft en dat je optimaal kunt genieten van je eigen verse groenten en kruiden.

Conclusie

Een moestuinbak maken van composiet is een eenvoudig, duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor mensen die graag hun eigen groenten en kruiden willen kweken, maar niet beschikken over een grote tuin. Door het volgen van de stappen die we in dit artikel hebben beschreven, kun je eenvoudig zelf een moestuinbak maken van composietmateriaal en genieten van je eigen verse producten.

Folder downloaden

Om onze folder te downloaden vragen wij u om uw naam en e-mailadres in te vullen.

By submitting this form you agree to our privacy policy.